ZGOURIS.GR

Πως να αποφύγουμε τα λάθη στην επαγγελματική μας εμφάνιση;

Author

Date

Category

ZGOURIS.GR
Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email

Οι προηγούμενες γενιές είχανε ένα στάνταρ στυλ, όπου φορούσαν στην εργασία ένα καλοραμμένο κοστούμι, ένα πουκάμισο και μία ωραία συνδυασμένη γραβάτα και ήταν σίγουρα καλοντυμένοι.

Η επανάσταση ενάντια στο dress code μας απελευθέρωσε ενδυματολογικά, αλλά εμφάνισε τον κίνδυνο δημιουργίας λαθών. Μπορούμε να φοράμε sneaker στη δουλειά; Μπορούμε να φοράμε jean και να μη μοιάζουμε με εκδρομείς; Ναι και πάλι ναι, αρκεί να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

–          Το λάθος : τσάντες γυμναστηρίων και κοστούμια.

Αποφάσισες να εγκαταλείψεις τον χαρτοφύλακα σου, για ένα backpack που σου δίνει ένα πιο μοδάτο στυλ, αλλά υπάρχουν όρια. Αν η τσάντα που επέλεξες έχει πολλές τσέπες και σκρατς, κράτησε την για την βόλτα σου.

–          Το σωστό : η τσάντα της εργασίας πρέπει να έχει ορισμένα στάνταρ. Καλά υφάσματα, ουδέτερα χρώματα και ένα κλασσικό σχήμα. Είναι επίσης σημαντικό να έχει θήκη για το laptop και ένα επιπλέον χώρισμα.

–          Το λάθος : η παρεξήγηση του αθλητικού στυλ.

Οι μέρες που η μόνη επιλογή που είχες ήταν τα μαύρα Oxford έχουν περάσει, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μπορείς να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια στη δουλειά. Αν είναι φλούο ή τα φοράς στο γυμναστήριο, καλύτερα να τα αποφύγεις.

–          Το σωστό : τα sneaker που φοράμε στη δουλειά έχουν ήσυχα σχέδια και είναι πεντακάθαρα. Πάνινα, δερμάτινα ή σουέτ πρέπει να μοιάζουν σαν να βγήκαν μόλις από το κουτί τους. Τα λερωμένα από μπύρα παπούτσια που φορούσαμε το προηγούμενο βράδυ, απορρίπτονται.

–          Το λάθος : η ασέβεια στο κοστούμι.

Τι κάνουμε το casual κοστούμι μας, που δεν χρειαζόμαστε καθημερινά; Χωρίζουμε το παντελόνι από το σακάκι φυσικά! Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, όταν αδιαφορούμε λίγο για το ντύσιμο και το αποτέλεσμα είναι να χαλάσει το κοστούμι μας και να μη μπορεί να φορεθεί όταν το χρειαζόμαστε.

–          Το σωστό : ο χωρισμός του κουστουμιού, σημαίνει ότι τα ρούχα δεν θα έχουν ομοιόμορφη αλλοίωση χρώματος. Είναι προτιμότερο να επενδύσουμε σε ένα καλοραμμένο παντελόνι και ένα πιο χαλαρό σακάκι, το οποίο είναι πιο μαλακό στους ώμους και έχει γενικότερα πιο άνετη εφαρμογή.

–          Το λάθος : σκισμένα jean

Στη δουλειά πρέπει να είμαστε στιλάτοι, αλλά η παρόρμηση να είμαστε μοδάτοι μπορεί να μας κατευθύνει τελείως λάθος. Προσέξτε οτιδήποτε δεν έχει το σωστό fit, είναι πολύ ξεβαμμένο και έχει πολλές τρύπες.

–          Το σωστό : επιλέγουμε το jean μας, όπως επιλέγουμε τα παντελόνια μας. Προσέχουμε να είναι πλούσια σε χρώμα, χωρίς έντονα ξεβάμματα και σίγουρα όχι σε χαλαρή γραμμή. Συνδυάστε ένα indigo denim με ένα πουκάμισο oxford και ένα blazer.

zgouris.gr

Συνήθως απαντά αμέσως

Γεια σας! Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;

Μετάβαση στο περιεχόμενο