ZGOURIS.GR

Ποια κουμπιά κουμπώνουμε στο σακάκι μας;

Author

Date

Category

ZGOURIS.GR
Facebook
Pinterest
Twitter
WhatsApp
Email

Η μόδα πλέον τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το 2κουμπο, είτε πρόκειται για σακάκι, είτε για κοστούμι. Τις τελευταίες σεζόν, έχει επανέλθει το σταυρωτό χωρίς μεγάλη επιτυχία. Παλιότερα φορούσαμε 3κουμπο και σίγουρα κάποια στιγμή θα επανέλθει. Άσχετα όμως αν το σακάκι μας έχει 2 ή 3 κουμπιά πρέπει να γνωρίζουμε πόσα από αυτά κλείνουμε και γιατί.
Υπάρχει ένας άγραφος λοιπόν ενδυματολογικός κανόνας ο οποίος ορίζει πως όταν ένας άντρας στέκεται όρθιος, πρέπει να μη κουμπώνει ποτέ το τελευταίο κουμπί από το σακάκι του.
Το αστείο είναι γιατί συμβαίνει αυτό. Ιδού λοιπόν η απάντηση. Σύμφωνα με τον μύθο, ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ’, ο οποίος ήταν γνωστός για την όρεξή του, πάχυνε τόσο πολύ που το δεύτερο κουμπί στο σακάκι του δεν κούμπωνε καν. Έτσι, για να μην τον κάνουν οι γύρω του να ντραπεί, σταμάτησαν και εκείνοι να το κουμπώνουν.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πράγματι ο μύθος είναι αληθινός, αλλά τα σακάκια συνεχίζουν να φτιάχνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εφαρμόζουν καλύτερα με το δεύτερο κουμπί να μην είναι κουμπωμένο.
Οπότε μύθος ή πραγματικότητα το τελευταίο κουμπί το αφήνουμε πάντοτε ανοιχτό.

zgouris.gr

Συνήθως απαντά αμέσως

Γεια σας! Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;

Μετάβαση στο περιεχόμενο