ZGOURIS.GR

Πως συνδυάζεται το χρώμα των παπουτσιών με το παντελόνι;

Αν αληθεύει το γεγονός ότι η εμφάνιση ενός άντρα αναβαθμίζεται από τα παπούτσια του, τότε η απόχρωση τους είναι αυτό που χρωματίζει την άποψη κάποιου.

Τα παπούτσια όπως και οτιδήποτε άλλο στο ανδρικό ντύσιμο, έγιναν λιγότερο αυστηρά. Την περίοδο που διανύουμε μπορείς να φορέσεις oxfords με jean και  sneakers με κοστούμι. Το κλειδί όμως για τον σωστό συνδυασμό είναι το ταίριασμα των χρωμάτων.

Αν η απόχρωση είναι λανθασμένη το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.

Έτσι, όπως και με οτιδήποτε άλλο στη ντουλάπα, η επιλογή των κατάλληλων χρωμάτων είναι ταυτόχρονα το πιο εύκολο και το πιο δύσκολο πράγμα το πρωί που ντυνόμαστε. Είναι εύκολο να επιλέξουμε τη μονοχρωμία σαν συνδυασμό. Μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια ή ταμπά παπούτσια με καφέ παντελόνι. Με αυτό τον τρόπο δεν κάνουμε ποτέ λάθος, αλλά καταλήγουμε να έχουμε ένα βαρετό look και χρειαζόμαστε τόσα χρώματα παπούτσια όσα και παντελόνια.

Σύμφωνα με τον Andrew Vieira, senior direction της Aldo, ένα ζευγάρι μαύρα δετά παπούτσια είναι η πιο σοφή απόφαση, ένα από τα πιο βασικά κομμάτια σε μία ανδρική ντουλάπα.

Το επόμενο χρώμα θα πρέπει να είναι το ταμπά. Εδώ θα συστήναμε ένα στυλ με περισσότερη λεπρτομέρεια όπως τα brogue ή τα suede.

Γενικά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο χρώμα το οποίο είναι λιγότερο κομψό από τα υπόλοιπα αλλά η αστοχία θα ήταν να μην ερευνήσουμε τις επιλογές μας. Η δικά μας πρόταση θα ήταν να τολμήσετε περισσότερο στα παπούτσια με πιο έντονο σχέδιο, ενώ τα μαύρα φροντίστε να είναι κλασσικά.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε κάθε πρωί. Έτσι πρέπει να συνδυάζουν οι άντρες τα παπούτσια με τα παντελόνια :

  • Η μονοχρωμία είναι πάντα πιο κομψή από οτιδήποτε πολύχρωμο.
  • Γενικά σκούροι τόνοι είναι πιο elegant από τους ανοιχτόχρωμους.
  • Το πόσο στυλάτο είναι κάτι καθορίζεται από το σχέδιο καθώς και τον χρωματικό τόνο. Τα μαύρα δετά μοκασίνια είναι στυλάτα αλλά τα καφέ oxfords είναι πιο ραφιναρισμένα και από τα 2.
  • Τα sneakers ακολουθούν διαφορετικούς κανόνες. Τα λευκά oxfords είναι περίεργα ενώ ένα ζευγάρι λευκά sneakers ταιριάζει με τα πάντα.
  • Δεν έχει καμία απολύτως σημασία τι παπούτσια φοράμε εάν είναι φθαρμένα. Βρείτε το σωστό χρώμα βερνίκι ή ένα ουδέτερο και περιποιηθείτε τα. Θα κρατήσουν πολύ περισσότερο.
  • Αν φοράτε κάτι έντονο στα πόδια, τότε προτιμήστε ένα ουδέτερο χρώμα στα ρούχα.

Μαύρα παπούτσια

Τα μαύρα παπούτσια είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή για κάθε περίσταση.

Ένα ζευγάρι μαύρα oxford είναι η πιο στυλάτη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Αυτό περιορίζει και τη γκάμα των ρούχων που χρειάζεσαι στη ντουλάπα. Μπορείς να τα συνδυάσεις με ένα κοστούμι ή σακάκι ( σαν formal ντύσιμο) ή αλλιώς με ένα jean

Και να βγει μαγικό το αποτέλεσμα.

Για να ξεκινήσουμε από την κορυφή προς τα πόδια, το μαύρο θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή για το επίσημο ντύσιμο σε περίπτωση που χρειάζεται “ black tie “ ή αν χρειάζεστε ένα καλό παπούτσι για την δουλειά. Ταιριάζουν επίσης πολύ ωραία με το γκρι ή το ανθρακί.

Τα πιο casual παντελόνια είναι πιο δύσκολη υπόθεση. Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε παντελόνι στη χρωματική γκάμα του καφέ με μαύρα παπούτσια, καλό θα ήταν να προτιμήσετε κάτι πιο casual. Ένα ήσυχο sneaker μπορεί να συνδυαστεί και με ένα slim μαύρο jean. Αν επιθυμείτε να φοράτε τα σκούρα σας jean με μαύρα παπούτσια καλό θα ήταν να κατευθυνθείτε προς τα Chelsea boots ή τα Dr Martens.

Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε να συνδυάσετε τα μαύρα παπούτσια με βερμούδα.

Καφέ παπούτσια

Το καφέ είναι το δεύτερο πιο κατάλληλο χρώμα για επίσημο ντύσιμο. Το εύρος του χρώματος αυτού είναι τόσο μεγάλο, που υπάρχει πάντα ένας τόνος του για οποιαδήποτε περίσταση. Μπορεί να φορεθεί από ένα μπαράκι έως το πιο εξεζητημένο γραφείο. Με οτιδήποτε και αν συνδυάσετε τα καφέ παπούτσια, πέρα από μαύρο κοστούμι, δίνετε στυλ και χαρακτήρα.

Όσο πιο ανοιχτή είναι η απόχρωση τόσο πιο χαλαρό το στυλ, ιδίως αν τα παπούτσια έχουν και λεπτομέρεια στο σχέδιο.

Όσον αφορά το πιο casual ντύσιμο, το καφέ ταιριάζει με όλα τα chino παντελόνια σας. Φροντίστε μόνο να έχει τουλάχιστον 2 τόνους χρωματική διαφορά το παντελόνι από τα παπούτσια σας.

Τα σκούρα καφέ δείχνουν απίθανα με τα ξεβαμμένα jean, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους πιο ανοιχτόχρωμους τόνους. Τα Chelsea boots είναι υπέροχα με τα jean σας.

Ταμπά παπούτσια

Το ταμπά είναι ο πιο casual τόνος του καφέ. Ταιριάζει υπέροχα όταν επιλέξουμε ένα χαλαρό στυλ. Τα suede ταμπά παπούτσια αναβαθμίζουν όλα τα chino παντελόνια σας, όπως και τα jean σας. Όσων αφορά το πιο formal ντύσιμο το ταμπά δίνει άποψη στην εμφάνιση σας. Είναι ακριβώς το στυλ που προωθεί η Pitti Uomo ( η μεγαλύτερη έκθεση ανδρικής μόδας ), με ένα ταμπά loafer ή ένα ταμπά brogue. Το χρώμα αυτό καλό είναι το προτιμάτε όσον αφορά τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις τον μπλε ή για να μετριάσετε τη σοβαρότητα ενός ριγέ κουστουμιού.

Το ταμπά συνδυάζεται άψογα με όλες τις αποχρώσεις του jean και με όλα τα χρώματα των chino παντελονιών, ιδίως το καλοκαίρι που φωτίζουν και το look σας. Τα ταμπά παπούτσια ταιριάζουν επίσης με τις βερμούδες σας.

– Μπλε παπούτσια

Το μπλε δεν ενδείκνυται για τις πιο επίσημες εμφανίσεις. Τα μπλε γυαλιστερά παπούτσια είναι λίγο περίεργα. Όταν όμως χαλαρώσουμε το στυλ μας, το μπλε γίνεται ένα υπέροχο ουδέτερο χρώμα. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να για να δώσουμε άποψη και χαρακτήρα στο ντύσιμο μας. Το nubuck και το suede είναι οι πιο υπέροχες υφές παπουτσιών για το χρώμα αυτό.

Το μπλε χρώμα δίνει στο ντύσιμο σας περισσότερο στυλ και του δίνει ανεπιτήδευτο χαρακτήρα. Ταιριάζουν με όλα τα χρώματα chino παντελονιών (εκτός του μαύρου). Προσέχουμε και πάλι να μην είναι κοντινά σαν απόχρωση τα παπούτσια με το παντελόνι σας. Αν συμβαίνει αυτό μπορείτε να τα διαφοροποιήσετε με μία χρωματιστή κάλτσα.

– Λευκά trainers

Όταν πριν 15 χρόνια η Common Projects δημιούργησε το Achilles Low η Ιταλό – Αμερικάνικη εταιρεία βοήθησε στην καταχώρηση μιας καινούργιας κατηγορίας στο ανδρικό ντύσιμο, τα sneakers που συμπεριφέρονται σαν καλό παπούτσι. Παρ΄ όλο που η Adidas είχε ήδη βγάλει το Stan Smith και το παπούτσι του τένις δεν ήταν κάτι καινούργιο, ήταν περισσότερο παπούτσι που θα φορούσες με jean παρά με σακάκι.

Τώρα πλέον εφόσον αγοράσετε ένα ζευγάρι λευκά trainers, χωρίς μεγάλα logos και έντονα σχέδια, μπορείτε να το φορέστε με τα πάντα. Ένα ζευγάρι απλά ήσυχα λευκά trainer μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα chino της ντουλάπας και όλα τα jean που έχετε. Με οποιοδήποτε σακάκι και κοστούμι.

Αν βάλετε ένα ζιβάγκο αντί για πουκάμισο, θα έχετε τον πιο στυλάτο και σοφιστικέ συνδυασμό.

Το μόνο ελάττωμα των παπουτσιών αυτών είναι να τα διατηρήσετε “ του κουτιού “. Τα βρώμικα, χτυπημένα και φθαρμένα παπούτσια δεν συνδυάζονται με τίποτα. Να βρείτε μία λευκή μπογιά κατάλληλη για δερμάτινα και να τα βάφετε τακτικά. Επίσης καλό θα είναι να τα καθαρίζετε με μωρομάντηλα όποτε βλέπετε λεκέδες.

Don’t Stop Here

More To Explore

Ανδρικό ντύσιμο

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε ένα παλτό;

– Πότε ανακαλύφθηκε; Όπως και με πολλά είδη ρουχισμού, έτσι και με το παλτό, είναι δύσκολο να τοποθετήσουμε χρονικά το πότε πρωτοεμφανίστηκε. Πολλοί πιστεύουν ότι

Ανδρικό ντύσιμο

Πως συνδυάζουμε Chelsea boots με 4 διαφορετικούς τρόπους;

Η ντουλάπα που διαθέτουμε όλοι, είναι περιορισμένη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παπούτσια μας. Είναι σημαντικό λοιπόν τα παπούτσια που θέλουμε να αγοράσουμε, να μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

zgouris.gr

Συνήθως απαντά αμέσως

Γεια σας! Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;

Μετάβαση στο περιεχόμενο