ZGOURIS.GR

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε ένα παλτό;

– Πότε ανακαλύφθηκε;
Όπως και με πολλά είδη ρουχισμού, έτσι και με το παλτό, είναι δύσκολο να τοποθετήσουμε χρονικά το πότε πρωτοεμφανίστηκε. Πολλοί πιστεύουν ότι το 1772 ήταν η χρονιά που ανακαλύφθηκε και πρωτοχρησιμοποιήθηκε, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη στις αρχές του 19ου αιώνα.
Η χρήση της λέξης εμφανίζεται στο τέλος του 18ου αιώνα το οποίο σημαίνει ότι το παλτό φορέθηκε πριν την περίοδο της Αντιβασιλείας στην Αγγλία.
– Τι πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά;
Αν θέλετε να επενδύσετε σε ένα παλτό το οποίο θα φορέσετε για αρκετό καιρό, καλό θα ήταν να προτιμήσετε το μαλλί με κάποια μικρή σύνθεση ακρυλικού (για να μην κομπιάσει).
Σαν δεύτερη επιλογή θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα κασμιρένιο το οποίο όμως όχι μόνο θα σας κοστίσει μία περιουσία αλλά θα έχει και πιο γρήγορη φθορά κυρίως στα μανίκια και στο κολάρο. Αν επιθυμείτε λίγη πολυτέλεια, μπορείτε να επιλέξετε μία σύνθεση η οποία να περιλαμβάνει και κασμίρ.

– Εφαρμογή
Παρ’ όλο που το παλτό είναι το τελευταίο ρούχο που φοράτε βιαστικά πριν βγείτε από το σπίτι, η επιλογή του δεν πρέπει να γίνεται με τον ίδιο τρόπο.
Η εφαρμογή είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του ρούχου αυτού. Αν προορίζεται για να φορεθεί πάνω από κοστούμι ή σακάκι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο στους ώμους και τη μέση για να χωρέσει και το blazer από μέσα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν θα είναι άνετο, θα φαίνεται και μικρό πάνω σας.
Αν ψάχνετε για κάτι πιο casual, τότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε το μικρότερο νούμερο για να είναι πιο κομψό.

– Χρώμα
Η αγορά ενός καλού ποιοτικώς παλτό, μπορεί να αποβεί ακριβή αλλά είναι μία επένδυση η οποία θα αποσβεσθεί γρήγορα με την προϋπόθεση να το φοράτε τακτικά. Αυτό θα συμβεί αν επιλέξετε σωστά το χρώμα.
Το μπλε θα ταιριάζει σχεδόν με όλη τη ντουλάπα σας, παρ’ όλα αυτά μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε ένα ωραίο καμηλό. Το χρώμα αυτό θα είναι εξίσου ταιριαστό τόσο με τα κοστούμια σας όσο και με τα jean σας.
Ακριβώς όπως στα πουκάμισα, στα παντελόνια και στις γραβάτες, η μονοχρωμία πρέπει να είναι η πρωταρχική επιλογή. Εάν τα βασικά χρώματα υπάρχουν στη ντουλάπα σας, τότε μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο καρό ή κάποιο πιο ιδιαίτερο σχέδιο.

– Στυλ
Καθώς οι σχεδιαστές αλλάζουν συνεχώς ‘’ το παλτό ‘’, προσθέτοντας απλικαρισμένες λεπτομέρειες, γιακάδες με διαφορετικά χρώματα ή ρεγκλάν μανίκια, η επιλογή είναι μόνο ανάμεσα σε 2 στυλ .Στο μονόπετο ή το σταυρωτό.
Το μονόπετο είναι πιο μίνιμαλ και καθαρό ως προς τις γραμμές του, το οποίο του επιτρέπει να φορεθεί με τα πάντα. Από το πιο καλό σας κοστούμι, μέχρι το jean και το χαλαρό πουκάμισο του Σαββατοκύριακου. Με το σταυρωτό παλτό από την άλλη, έχεις ένα φοβερό διαχρονικό αέρα που του επιτρέπει να συνδυαστεί υπέροχα με κοστούμι ή σακάκι. Δεν μπορεί όμως να φορεθεί ανοιχτό ή με πιο casual ντύσιμο.
Η πιο ασφαλής επιλογή είναι ένα μονόπετο παλτό το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε περίσταση. Αν επιθυμείτε κάτι πιο fashion μπορείτε να το επιλέξετε σε ύφασμα ψαροκόκαλο.

Don’t Stop Here

More To Explore

Ανδρικό ντύσιμο

Πως συνδυάζουμε Chelsea boots με 4 διαφορετικούς τρόπους;

Η ντουλάπα που διαθέτουμε όλοι, είναι περιορισμένη. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα παπούτσια μας. Είναι σημαντικό λοιπόν τα παπούτσια που θέλουμε να αγοράσουμε, να μπορούν να συνδυαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

zgouris.gr

Συνήθως απαντά αμέσως

Γεια σας! Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;

Μετάβαση στο περιεχόμενο