ZGOURIS.GR

5 συμβουλές για το επόμενο κοστούμι που θα φορέσεις

Κάθε ανδρικό κοστούμι έχει το δικό του χαρακτήρα και προβάλει διαφορετικές πτυχές της προσωπικότητας ενός άντρα. Ως επιλογή συνηθίζεται σε εργασιακούς χώρους, σε επίσημες εκδηλώσεις ή συνέδρια αλλά το συναντάμε και στη καθημερινότητα πολλών ατόμων που είναι μέρος του δικού τους στυλ. Σε κάθε περίπτωση το κοστούμι είναι μια εντυπωσιακή επιλογή που τραβάει τα βλέμματα του κοινού συνεπώς, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερα έμφαση στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά! Για αυτό το λόγο ετοιμάσαμε 5 συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να σιγουρευτείτε οτι θα δώσετε τις σωστές εντυπώσεις την επόμενη φορά!

1. Το μέγεθος του κοστουμιού

Ακόμα και ένα κοστούμι υψηλής ραπτικής μπορεί εύκολα να υποτιμηθεί να και να μειώσει την εμφάνιση σας αν δεν είναι στο σωστό μέγεθος που ταιριάζει στο σωματότυπο σας. Παλιότερα προτιμιούνταν φαρδιά κοστούμια συνεπώς και το πρόβλημα αυτό δεν ήταν μεγάλο καθώς κάθε μέγεθος ήταν γενικά αποδεκτό. Πλέον συνηθίζεται τα κοστούμια να είναι εφαρμοστά πάνω στον άντρα για αυτό και θέλει προσοχή κατά την επιλογή. Για τους άνδρες που γυμνάζονται ή έχουν γραμμωμένο σώμα προτιμάτε το εφαρμοστό και στενό κοστούμι. Για τους άνδρες με κανονικό μέγεθος ενδείκνυται το 40 νούμερο. Για τους εύσωμους άνδρες προτείνεται το 42 νούμερο με ποιο φαρδιές επιλογές.

2. Συνδυασμός Γραβάτας

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποια είναι η ιδανική γραβάτα με το κοστούμι που φοράμε. Σε αυτήν την απορία η συμβουλή μας είναι απλή. Φροντίστε το πλάτος της γραβάτας να ταιριάζει με το πλάτος του πέτου απο το σακάκι σας. Με αυτό το τρόπο δημιουργείτε ισορροπία στο κοστούμι σας και ισορροπία για μια τέτοια εμφάνιση είναι πολλές φορές απαραίτητη συνθήκη. Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει κανόνας για το πόσο λεπτό ή φαρδύ πρέπει να είναι ένα πέτο, όλα έχουν να κάνουν με το προσωπικό στυλ και την ταυτότητα που θέλεις να αναδείξεις. Εάν είσαι πιο κλασικός άνδρας προτίμησε ένα φαρδύ πέτο διαφορετικά αν σου αρέσει το πιο μοντέρνο στυλ επέλεξε ένα λεπτό. Όσο αναφορά το χρώμα της γραβάτας να προσέξεις ώστε να είναι πιο σκούρη από του πουκάμισο σου.

3. Προσοχή στη Ζώνη

Ένα σημαντικό λάθος που πρέπει να αποφύγετε είναι η λάθος επιλογή ζώνης που μπορεί να καταστρέψει όλη την εμφάνιση σας. Τα κοστούμια ως επί το πλείστων απαιτούν λεπτές ζώνες σε σκούρες αποχρώσεις και χωρίς τόκα καθώς δεν εναρμονίζονται σωστά με το υπόλοιπο σύνολο. Ένας κανόνας που υπάρχει για τη ζώνη και θα σας διευκολύνει να την επιλέξετε είναι να βρίσκεται στα ίδια χρώματα με το παπούτσι για να δημιουργείτε αρμονία.

4. Το Μαντήλι στη τσέπη

Το μαντίλι είναι η ευκαιρία για να βάλετε τη δική σας πινελιά, το δικό σας στυλ. Το μαντίλι, που τοποθετείται στη μπροστινή τσέπη στο σακάκι, αν θέλετε να μαγνητίσει τα βλέμματα, φροντίστε να μην είναι στο ίδιο μοτίβο με τη γραβάτα που φοράτε. Προσπαθήστε να διαφοροποιηθείτε σε ύφασμα και σχέδιο. Με αυτό το τρόπο σπάτε μια ενδεχόμενη μονοτονία και βάζετε δική σας σφραγίδα! Δεν είναι το συστήνουμε αν θέλετε να έχετε μια κλασική εμφάνιση, ωστόσο αν στόχο σας είναι να δείξετε πιο μοντέρνοι, σίγουρα είναι ο ιδανικός τρόπος.

5. Η Ποιότητα μετράει και στο κοστούμι φαίνεται

Τα καλά κοστούμια κατασκευάζονται κατά κανόνα από μάλλινο ύφασμα, κατι που μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό. Στις υψηλές ποιότητες βρίσκουμε μείγματα μαλλιού με κασμίρι ή ακόμα και καθαρό κασμίρι. Η ποιότητα του ορίζεται από τον αριθμό super (S) όπου δείχνει πόσο λεπτές είναι οι ίνες. Όσο πιο υψηλό το νούμερο τόσο πιο λεπτή η ίνα οπότε και πιο απαλό το ύφασμα. Τα πιο γνωστά κοστούμια για την ποιότητα τους είναι τα ιταλικά και χαρακτηρίζονται ως πιο μοντέρνα και προσεγμένα λόγω της κομψότητας τους. Στα Ιταλικά κοστούμια τα σακάκια είναι κοντύτερα και πιο “σφιχτά” στο σώμα, οι ώμοι ενισχύονται με βάτες, ενώ τα πέτα και τα κουμπιά τοποθετούνται πιο ψηλά. Έχουν πιο τονισμένο σχήμα V.

Don’t Stop Here

More To Explore

Ανδρικό ντύσιμο

Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε ένα παλτό;

– Πότε ανακαλύφθηκε; Όπως και με πολλά είδη ρουχισμού, έτσι και με το παλτό, είναι δύσκολο να τοποθετήσουμε χρονικά το πότε πρωτοεμφανίστηκε. Πολλοί πιστεύουν ότι

zgouris.gr

Συνήθως απαντά αμέσως

Γεια σας! Πως μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε;

Μετάβαση στο περιεχόμενο