Επισκεφθείτε τώρα το ηλεκτρονικό μας κατάστημα!

Επιλέξτε τώρα τα ρούχα Schott NYC που θέλετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, ασφαλείς συναλλαγές, πληρωμή με δόσεις και αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Schott NYC στο κατάστημα Ζγουρής

Η κλασική αμερικανική ιστορία επιτυχίας. Το 1913, καθώς το νέο μοντέλο της Ford T άρχισε να πλήττει τους ήδη πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης, δύο αδέρφια, οι γιοι ενός Ρώσου μετανάστη, διεκδίκησαν το δικό τους κομμάτι από το αμερικανικό όνειρο. Ο Irving και ο Jack Schott άρχισαν να κατασκευάζουν μπουφάν σε ένα υπόγειο στην Κάτω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν, τα οποία στη συνέχεια πωλούνταν από τους μεταφορείς δρόμου από πόρτα σε πόρτα. Τα δερμάτινα μπουφάν του Irving Schott ήταν με το όνομα του αγαπημένου του πούρου – το Perfecto. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’20, η Schott NYC έκανε την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί ντύνονταν έξω.  Ήταν οι πρώτοι που έβαλαν φερμουάρ σε μπουφάν. Το 1928, η Irving Schott σχεδίασε και παρήγαγε το πρώτο δερμάτινο jacket μοτοσικλέτας. Κόστιζε 5,50 δολάρια και το πουλούσε ένας διανομέας στο Long Island Harley Davidson, το Perfecto ήταν ανθεκτικό, τραχύ και αγκαλιάστηκε αμέσως. Σε αυτή τη νέα γενιά “μηχανόβιων”, το Perfecto ήταν ένα σύμβολο του ενθουσιασμού, της περιπέτειας και του κινδύνου. Αλλά καθώς η χώρα και ο κόσμος γύρισαν την προσοχή της στο εξωτερικό, το έκανε και ο Schott. Η Irving Schott, που διορίστηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην αρχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδίασε και δημιούργησε ένα “bomber jacket” που θα εξυπηρετούσε και θα προστάτευε τα αγόρια καθώς αγωνίζονταν για την ελευθερία στον αέρα στην Ευρώπη και τον Ειρηνικό. Και στο κατάστρωμα, οι στρατιώτες κρατούσαν το κρύο με το κλασικό peacoat του Schott με κλασικό μαλλί. Ανθεκτικά και ζεστά, αυτά τα jacket από δέρμα και μαλλί θα κατασκευαστούν από τον Schott για το Στρατιωτικό των ΗΠΑ για τα επόμενα 60 χρόνια. Με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα αυτή ήταν μάρτυρας της ανόδου μιας νέας εξέγερσης που θα πολεμούσε με τα γρήγορα αυτοκίνητα και το Rock and Roll. Το 1954, το πλέον λατρευτικό κλασικό “The Wild Ones” χαρακτήρισε τον καυτό νεαρό ηθοποιό, Marlon Brando, σκαρφαλωμένο στη μοτοσικλέτα του φορώντας το Schott Perfecto®.

Ανδρικό μπουφάν Schott NYC
Ανδρικό μπουφάν Schott NYC
Ανδρικό μπουφάν Schott NYC
Ανδρικό μπουφάν Schott NYC

Η επακόλουθη αύξηση της δημοτικότητας του Perfecto® οδήγησε εκπληκτικά σε μειωμένες πωλήσεις. Τα σακάκια απαγορεύτηκαν από τα σχολικά συστήματα σε όλη τη χώρα, επειδή συμβόλιζαν έναν δημοφιλή έφηβο, τον κακοποιό. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, το Perfecto® εκτοξεύτηκε στο ύψος της δημοτικότητάς του, όταν η αγάπη για την ταχύτητα έληξε τη ζωή του James Dean. Λέγεται ότι ο James Dean δεν μπορούσε ποτέ να  βγει χωρίς το Perfecto® του. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70 και του ’80, η Schott έγινε συνώνυμος του κινήματος της πανκ ροκ. Το σημερινό κύμα της εξέγερσης ήρθε στους δρόμους του κέντρου της Νέας Υόρκης μέσω του underground μουσικού χώρου CBGB. Το Schott Perfecto® ήταν η στολή για τα rock stars όπως The Ramones, Blondie, Joan Jett και The Sex Pistols. Καθώς ο κόσμος αυξήθηκε και το διεθνές εμπόριο έγινε κοινό σημείο μέσω των ηλεκτρονικών αγορών και των παγκόσμιων αγορών, ο Schott επεκτάθηκε στο εξωτερικό, όπου το “Made in America” ήταν σεβαστό και πολυπόθητο. Το Peacoats, παλτά Duffle, jacket αεροπορίας, biker jacket έγιναν διαθέσιμα παγκοσμίως, καθώς η Schott NYC αντιπροσώπευε την κληρονομιά της Αμερικής και του επαναστάτη μέσα σε όλους. 2013 – Γιορτάζοντας την 100ή επέτειο του Schott. Καθώς γιορτάζουμε τα πρώτα μας εκατό χρόνια, η Schott NYC εξακολουθεί να ανήκει και να διευθύνεται από την τρίτη και τέταρτη γενιά της οικογένειας Schott, η οποία εξακολουθεί να κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος της ένδυσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ένα παλιό κτίριο από τούβλα, τα κλασικά στυλ που έχουν και θα συνεχίσουν να συνδέονται με το αμερικανικό πνεύμα κόβονται και ράβονται από τα χέρια εκπαιδευμένων τεχνιτών. Υπάρχει μια αίσθηση με την τοποθέτηση ενός Perfecto® που δεν μπορεί να αναπαραχθεί ή να περιγραφεί. Πρόκειται για ένα πρόσωπο, η ιστορία του κακού αγόρι της Αμερικής